Stævnen ligger i Ørestad Syd, som er Ørestads sydligste kvarter direkte til Kalvebod Fælled og få minutters gang fra Vestamager Metrostation.


Kvarteret afgrænses af søerne i syd, Hannemanns Allé i nord, Fælledpromenaden i vest og Ørestad Boulevard i øst.

De første beboere i Ørestad Syd kunne i 2009 pakke flyttekasserne ud i Stævnen. Siden da har kvarteret løbende fået nye indbyggere, og de sidste byggefelter er fortsat under udvikling.




Ørestad Syd er grænser på 2 sider op til Kalvebod Fælled, som er et 20 km2 stort Natura 2000 naturområde. På Naturstyrelsens hjemmeside (https://naturstyrelsen.dk/find-et-naturomraade/naturguider/hovedstaden-og-nordsjaelland/kalvebod-faelled) kan man læse alt om fælleden og dens faciliteter, flora og fauna, historie mm.

Stævnen ligger ud til fælleden med en stor sø og et rigt fugleliv lige uden for vinduerne.


Tal og fakta om Ørestad Syd

    • 646.020 etagemeter byggeri – 81.2 % solgte byggeretter pr. 2022

    • Ca. 26.000 m2 grønne områder, når helhedsplanen er gennemført – svarende til ca. fire 11-mands fodboldbaner

    • 5.187 arbejdspladser

    • 8.854 beboere

    • 5.255 boliger

    • Fire søer og ca. 1,3 km kanalbredder

    • Maks få minutters gang til Kalvebod Fælled.


Grundejerforeningen Ørestad Syd passer og udvikler kvarterets parker og byrum. Det er blandt andet Else Alfelts Vej, Richard Mortensens Vej og Robert Jacobsens Vej samt stier, tværveje og promenader i Ørestad Syd.

Det er Grundejerforeningssekretariatet, der varetager den daglige drift, projektledelse og kommunikation og repræsenterer grundejerforeningen over for blandt andre samarbejdspartnere, myndigheder mv.

Helhedsplan sætter retningen

Siden 2017 har grundejerforeningen arbejdet med at realisere helhedsplanen for Ørestad Syd, som bliver realiseret i etaper, og parkområderne bliver derfor etableret over en årrække. Grundejerforeningen udvikler tre gennemgående byrum langs de store nord-syd-gående veje:

    • Kanalrummet på Robert Jacobsens Vej

    • Parkrummet på Richard Mortensens Vej

    • Skovrummet på Else Alfelts Vej

Kanalrummet

På Robert Jacobsens Vej er kanalen det styrende tema. Her spiller vandet den vigtigste rolle, mens den tætte række af træer på den vestlige bredde får selskab af en vildtvoksende bundbeplantning.

Kanalrummet bliver etableret ét stykke ad gangen. Indtil videre er en ud af tre etaper realiseret.


Kanalrummet på Robert Jacobsens Vej strækker sig fra søerne til Asger Jorns Allé.


Parkrummet

På Richard Mortensens Vej er det parken, som er i centrum. Her skaber tætte beplantninger af træer og bede luft til den trafikerede vej. Parkrummet er indrettet med afgrænsede opholdsrum, og i samarbejde med Amager Skovhjælpere anlægger grundejerforeningen legeskulpturer i træ.

Parkrummet bliver etableret ét stykke ad gangen. Indtil videre er fire ud af seks etaper realiseret.

Skovrummet

På Else Alfelts Vej breder skoven sig bid for bid i form af Skovrummet. For at understøtte skovstemningen bliver der plantet træer og buske, som vi kender fra fælleden. Ud over at tiltrække fugle og insekter vil meget af parkens beplantning også fungere som læhegn, når de er vokset til.

Skovrummet bliver etableret ét stykke ad gangen. Indtil videre er tre ud af fem etaper realiseret.

Ørestad Syd i udvikling.

Udviklingen i Ørestad er gået hurtigt og der er kun en håndfuld grunde tilbage til bebyggelse. Der sker en udvikling af butikslivet og der findes i dag et lokalt supermarked og et antal restauranter og cafeer. Asger Jorns Alle skal udvikles til den lokale handelsgade og i forbindelse hermed bygges på Asger Jorns Alle et lokalt kulturhus, som forventes færdigt i 2026.


Læs evt. mere om Amager hos Wikipedia.